Osrednjo pozornost namenjamo mladim glasbenikom, izobraževalni dejavnosti, kulturni vzgoji in koncertni produkciji kot trajnostno utemeljeni platform za njihov umetniški ter osebnostni razvoj.


sample-header-image

AKADEMIJA BRANIMIR SLOKAR

Izvrstnost je naša prioriteta.
Povezovanje mladostne energičnosti z izkušnjami in znanjem nam daje zagon.

Akademija Branimir Slokar je ena največjih umetniško – izobraževalnih neprofitnih organizacij na področju klasične glasbe v Evropi. Je ena izmed treh najbolj zaželenih svetovnih destinacij poletnega izobraževanja tako za udeležence kot za gostujoče profesorje in nudi odlične pogoje za izvajanje aktivnosti in bivanje.

ZGODOVINA

Rojeni iz predanosti,
s strastjo do vrhunskega muziciranja.

Akademija nosi ime glasbenika svetovnega formata, virtuoza na pozavni, odličnega solista in predanega pedagoga, BRANIMIRJA SLOKARJA. Poimenovanje je poklon izjemnemu glasbeniku in njegovemu pedagoškemu delu, kateremu je zavezan že štiri desetletja, in je hkrati zaveza najvišjim glasbeno-izobraževalnim ciljem.

Akademija Branimir Slokar je plod večletnega razvoja projekta Connecting through music, ki ga je ekipa Društva Delavnica zasnovala za Evropsko prestolnico kulture Maribor 2012.

Razvijala ga je z različnimi institucijami iz Velike Britanije (Maclaurin Media Ltd. in St. John’s Smith Square), Češke (Narodni divadlo Brno), Srbije (BUM), Makedonije (Interkultura), Avstrije (Klub slowenischer Studentinnen und Studenten Graz) in Slovenije (Glasbena matica in Festival Ljubljana) ter ob podpori umetnikov Branimirja Slokarja, Klausa Arpa, Reinholda Friedricha in Wolframa Christa, katerim so se v naslednjih letih pridružili mnogi drugi izvrstni glasbeniki, vrhunski solisti in iskani pedagogi.

V petih letih smo vzpostavili ugledni mednarodni center izobraževanja. Do sedaj se je Akademije Branimir Slokar udeležilo 698 glasbenikov iz 47 držav (Armenije, Avstrije, Avstralije, Azerbajdžana, Belgije, Bosne in Hercegovine, Brazilije, Čila, Črne gore, Danske, Estonije, Finske, Francije, Grčije, Hong Konga, Hrvaške, Italije, Izraela, Irske, Japonske, Južne Koreje, Kolumbije, Kanade, Kitajske, Latvije, Makedonije, Madžarske, Mehike, Norveške, Nizozemske, Nemčije, Nove Zelandije, Poljske, Portugalske, Romunije, Rusije, Slovaške, Slovenije, Srbije, Švice, Švedske, Španije, Turčije, Tajvana, Ukrajine, Velike Britanije in Združenih držav Amerike).

Z Akademijo postaja Ljubljana in z njo Slovenija eden najpomembnejših evropskih centrov glasbenega izobraževanja, ki mladim glasbenikom nudi odlične pogoje za napredovanje in širjenje obzorij v umetnosti.

ORGANIZACIJA

Strokovni svet Akademije

Živa Ploj Peršuh, dirigentka (Slovenija)
Gregory Ahss, violina (Izrael)
Konstantin Pfiz, violončelo (Nemčija)
Knut Erik Sundquist, kontrabas (Norveška)
Branimir Slokar, pozavna (Švica)
Raymond Curfs, timpani (Nizozemska)
Klaus Arp, dirigent (Nemčija), *2. april 1950; † 4. januar 2016

Ekipa BSA

Tomo Peršuh, Direktor
Živa Ploj Peršuh, Dirigentka, Umetniški vodja
Simona Korošec, Izvršna producentka
Milena Kalaacunn, Hubmedia d.o.o., PR in odnosi s partnerji